In Haarlem is 3 september 2007 een gespecialiseerd verpleegkundig kinderdagverblijf gestart: Kleine Maatjes. Het betreft een kinderdagverblijf voor kinderen tot 5 jaar die specifieke verpleegkundige zorg nodig hebben. Het doel is de ontwikkelingskansen van de kinderen te bevorderen en het gezin te ontlasten.

Kleine Maatjes is voor kinderen met een chronische ziekte of een aangeboren afwijking, die niet in aanmerking komen voor plaatsing in andere vormen van kinderdagopvang.

De kosten kunen worden vergoed met een Persoons Gebonden Budget (PGB). Hiervoor is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Het dagverblijf is een initiatief van twee verpleegkundigen. Zij leveren behalve opvang ook specialistische zorg als het toedienen van medicijnen of het inbrengen van sondes.

Kinderdagverblijf Kleine Maatjes is bedoeld voor kinderen tot vijf jaar, die een chronische ziekte of aangeboren afwijking hebben waardoor het niet mogelijk is om in reguliere opvang te verblijven. ,,Door de zorg die ze nodig hebben breng je ze niet zomaar naar de buurvrouw of een gewone opvang. Die kunnen en mogen niet alle medische handelingen verrichten'', aldus initiatiefnemers Mariska Maat en Milou Peijs in het Haarlems Dagblad.

Voor informatie: tel. 023-540 79 55, e-mail info@kleine-maatjes.nl, internet www.kleine-maatjes.nl